Великопосні реколекції для Сходу і Заходу України!


Реколекції на тему: «Я з Вами по всі дні…» (Мт. 28,20) відбулися в реколекційному будинку редемптористів у м. Яремче Івано-Франківської обл. 17-19 березня 2017 р. Участь у них взяли вірні зі Східної України (Донеччина, Луганщина), м. Києва, м. Ковеля, Львова, Надвірнянщини, та подружні пари з Дрогобиччини на чолі з о. Ігорем Шведом.

Неймовірне пережиття зустрічі і перебування з Небесним Отцем. Це так велично і божественно, це вершина, на якій абсолютний мир, спокій, захист, тепло. Це безумовна Любов. І Ти перебуваєш у цій Любові. Ти Її часточка. У ній ти можеш все. Ти запалюєшся і гориш, випромінюючи світло, тепло, силу. Не існує жодних проблем, потреб, бажань. Світ прекрасний і все у ньому. Всі й усе також випромінюють якусь божественну енергію. Кращого, сильнішого відчуття я не переживала. Це Тавор, з якого не хочеться сходити.

Сестра Наталя Коромець, МНІ та о. Михайло Іваняк, ЧНІ з кожною фразою відкривали нові і нові двері до таємниць Божих, записаних у Святому Писанні. І навіть якщо ти читав уже сотні раз притчі, фрази - почитай, послухай знову і до кінця. У тебе наче пелена спадає і ти розумієш те, чого раніше не розумів, відкриється те, чого ти не знав. Саме так було в нашій групі на цих реколекціях. Кожен почув, відчув і зрозумів відповідь на те, з чим приїхав, що так боліло й на що ніхто не міг дати відповідь/рецепт може кілька років поспіль. Воістину дивний Бог – такий Всемогутній, такий Лагідний, такий Добрий, такий Всезнаючий, бо знає про Тебе все до дрібниць. Він зовсім не грізний, коли Ти постаєш перед ним з усім букетом твоїх гріхів. Він просто любить.

Відкриттям для мене, причому дуже важливим, і я гадаю, що й для кожного традиційного християнина, було побачити образ Бога, який сформували в нас, в основному, у дитинстві. Ми всі зрозуміли завдяки наукам с. Наталі, що цей образ надто далекий від справжнього люблячого Бога.

Наступними дверима таємниці премудрості Божої була «молитва уяви». Вечірня каплиця… Тиша… Мерехтять свічки… Зображення Пресвятої Трійці, розкрите Святе Письмо, ангельський голос сестри, ніжні мелодії… Ти заходиш, сідаєш, а тебе чекали, ти бачиш і відчуваєш таку сильну любов, якої раніше ніколи не відчував, це в тисячі разів більше, аніж материнська любов, аніж освідчення в коханні коханої людини, це щось надзвичайно більше, це зовсім інший вимір твого буття… Тобі нічого не потрібно говорити, Він усе знає про тебе. Прийми цю безумовну Божественну Любов, побудь у ній…

Тепер мені не страшно іти у світ речей і спокус. Я пізнала правдивий образ Бога – просто сильно-сильно люблячого Батька, люблячого нізащо, тому, що я є такою, якою Він мене створив перед віками. Він не ображається і не карає за погані вчинки. Він просто знає, що без них (гріхів) мені буде краще. Для Нього я заслуговую на більше, досконаліше… Я цінна для Нього… Я впізнала Його, Того, про Якого читала у Святому Письмі, щонеділі та щосвята слухала на проповідях священиків, Того, до Кого так, наче багато, але насправді так мало молилася… І Він мене знає… любить…
Прагни досконалості… Шукай Бога… і знайдеш усе…

п. Оксана Ющишин, м. Луганськ