"Симоне Йонин! Чи любиш ти мене більш, ніж оці?"


ТУСК "Обнова" вже вкотре традиційно мало нагоду в часі Великого Посту відвідати реколекції в МДЦ Зарваниця. Реколектантом був о. Віталій Метельський, ЧНІ, який дуже незвичним способом подав тему: "Яким є учень Ісуса Христа". Наука стосувалася постаті апостола Петра. Отець Віталій надзвичайно цікаво вдавався до найменших деталей не лише під час пізнання покликання першого Папи, але й його рис характеру, що є дуже близькими сучасній людині.


Ми розглянули першу зустріч Петра з Христом, зосереджувалися на всіх тих емоціях та почуттях, які сповнюють людину, коли її серця торкається Божа любов і невинність. Також обговорювали інші Біблійні розповіді з життя апостола: зцілення його тещі, поведінка під час бурі на морі і те, як Ісус не лише ходив по воді, але й покликав себе Петра, Тайна вечеря, молитва у Гетсиманському саду, зрада та зустріч з милосердним поглядом Ісуса у дворі Каяфи, який дав сили Петру пережити найважчий упадок.

Здавалося б кожен міг сказати декілька «високих» фраз про апостола Петра, але в час реколекцій обновляни мали нагоду "вдягнути його сандалі" і піти за Ісусом разом зі своїми упадками, болями, помилками і духовними прірвами. Лише поруч з Ним ми можемо стати тим, кого Бог хоче бачити, і виконати вповні наше християнське посланництво у цьому світі.


Також дуже особистим і зворушливим було пережиття інсценізації омивання ніг та фільм про останні дні життя Петра та його остаточний вибір піти з Христом навіть на хресну смерть.


Дякуємо Богові за таку чудову нагоду зустрічі з Ним у такий важливий час перед святом Пасхи, за отця Віталія, який зробив цю зустріч настільки сердечною та особистою, а також всім учасникам за їхню щирість і приязнь.