Піша проща до Прилбич


1 квітня 2017 року спільнота Українська Молодь Христові та спільнота св. Ґерарда, що діють при парафії свв. апп. Петра і Павла м. Новояворівська відбули пішу прощу до с. Прилбич Яворівського району. 


Особливість прощі полягала у тому, що саме зараз період Великого посту. Проща мала духовний аспект, де більше свого часу можна було присвятити Богу. Наша духовна мандрівка розпочалася у храмі Святою Літургією. Злука з Ісусом у Євхаристії додала нам відваги йти вперед. У дорозі ми мали зупинки хресної дороги, а також учасники прощі приступали до Святої Тайни Покаяння. Хоча це було не дуже далеко, проте були деякі труднощі. Підтримка Ісуса, друзів та розважання над хресною дорогою полегшили нашу ходу та допомогли нам дійти до своєї мети. 


У с.Прилбичах в церкві, названій на честь Андрея та Климентія Шептицьких, ми дуже багато почули нового про сім’ю Шептицьких: біографія митрополита Андрея, його покликання та вся його благодійність. Особисто мене дуже вразив яскравий інтер’єр та своєрідність церкви у с. Прилбичах. Вигляд усередині дуже захоплює. Саме у цій церкві я відчула Божу благодать, яка сходила на нас.


Загалом, залишилось море приємних емоцій та яскравих вражень. Думаю, ця проща запам’ятається мені надовго=)


Ми щиро вдячні о.Володимиру Борейко та с.Тересі Данилевич за їхню ініціативу проведення цієї прощі, а також за духовну, моральну та організаційну підтримку.


Марія Хробак, МХС "Українська Молодь Христові"-Новояворівськ