Пасхальні святкування у храмі Йосафата


Пасхальні богослужіння у храмі Йосафата розпочалися вже в четвер (13 квітня 2017 року) вдячністю за дар установлення Євхаристії та священства. Ввечері була звершена Страсна Утреня, в часі якої священики по черзі читали 12 Євангелій. 

У Страсну П’ятницю (14 квітня 2017 року) була виставлена плащаниця, в якій наш народ завжди знаходить розраду, особливо в сьогоднішній не легкий час. Сотні парафіян та прихожан прибували поклонитися плащаниці. Провідним мотивом у текстах Єрусалимської Утрені є подія «Зшестя Христа до аду», яка у вечірніх сутінках допомогла вірним роздумати над суттю страждань, смерті та Воскресіння Ісуса Христа. 

Вже незадовго, в суботу (15-16 квітня 2017 року) ввечері ікона «Зшестя до аду» була в центрі процесії між богослужіннями Надгробного і Пасхальної Утрені, яка розпочалася перед зачиненими дверми храму. Подія Христового Воскресіння є чудовою проповіддю для всіх народів світу, тому в часі Святої Літургії у храмі переповненим людьми панув дух Воскреслого Христа.

Також було звершено пасхальний парастас на цвинтарі та благословення гробів. Саме на цьому місці найбільше промовляють своєю актуальністю слова: «… і тим, що в гробах життя дарував».