Свято спорту в Ковельській виховній колонії


У середу, 28 червня 2017 р., у стінах Ковельської виховної колонії для неповнолітніх відбулося свято спорту, свято духу, свято в національно-патріотичних традиціях – “Козацький гарт”.

На цих теренах таке свято було організовано вперше. Приурочили подію до Дня Конституції України. “Ви тут не лише для змагань і демонстрації сили, ви тут вчитеся бути справжніми чоловіками, захисниками, шляхетними, мужніми”, – звернувся до вихованців отець Михайло Іваняк, редемпторист, один із організаторів свята.

Козаки з Ковеля на чолі зі СПАСівцем Сергієм Дружиновичем провели дітям змагання на витривалість і силу, влучність і кмітливість, поділивши їх на 2 команди по 16 осіб. У результаті перемогла дружба. Учасники змагань отримали в подарунок спортивний інвентар: м’ячі, рукавички для боксу і грушу, спортивні ракетки.

Окрім саміх козаків, у суддівстві брали участь і працівники виховної колонії. Дякуємо жертводавцям і волонтерам, а також керівництву Ковельської ВК, які радо відгукнулись на ідею провести спортивне свято для дітей. Хлопці отримали багато позитивних емоцій від весело прведеного часу. 

Таке ж спортивне свято вже стало традиційним у Прилуцькій та Кременчуцькій виховній колоніях. Там воно проводиться 8 років поспіль. Тож сподіваємось, що “Козацький гарт” відтепер буде щорічним заходом і в Ковельській виховній колонії.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ