Свято Успіння Богородиці в Тернополі


З 25 по 27 серпня 2017 р. на парафії Успення Пресвятої Богородиці в Тернополі о. Михайло Іваняк, редемпторист проводив реколекції, метою яких була підготовка до величного свята Успення Пресвятої Богородиці.

Отець Михайло пригадав нам про те, як описують Марію євангелисти, про велич молитви на вервиці: "Коли молимося вервицю, то читаємо Євангеліє", - про головне послання Богородиці у Фатімі: молитися вервицю і покутувати за навернення грішників, і ніколи не забувати, що вервиця - це наш духовний пульс, який єднає нас з Богом і Марією.

Щороку 28 серпня у свято Успіння Пресвятої Богородиці - не лише наш храмовий празник, а й День міста Тернополя.  Тому, традиційно усі тернополяни та гості міста чисельно приходять помолитися  саме до цієї церкви. Цього року Архиєрейську Літургію очолив Кир Теодор, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський.

Владика у своєму пастирському слові звернув увагу, що маємо брати приклад з Марії. Марія з Євангелія – Діва Пречиста - активна, але чесна, справедлива і глибокої віри. Всі ми повинні вчитися людяності та бути «Маріями» у нашому сімейному і суспільному житті. Памятаємо, як казав блаженіший Любомир: «Моя мрія – бути Людиною». Взірцем тієї людини є Пресвята Богородиця. Ми всі огорнені її Покровом.

Наші предки вибрали саме цей день Днем нашого міста, щоб підкреслити нерозливний зв’язок Богородиці з кожним з нас.

Вікторія Кіто, Софія Табака

Свято Успіння Богородиці в Тернополі