В Одесі вперше відбулася свята місія


Надзвичайна подія відбулася на парафії святого апостола Андрія Первозванного м. Одеси. Вперше на теренах Південної України 22-29 жовтня 2017 р. відбулася Свята Місія, яку з благословення владики Михаїла Бубнія провадили місійна група отців-редемптористів.

22 жовтня 2017 р. при дверях храму парафіяльна громада та отці храму святого апостола Андрія Первозванного зустрічали місіонерів і передали ключі від храму. Урочисте відкриття Святої Місії розпочалося під час недільної Літургії.

Особливою нагодою для поглиблення пізнання вічних правд Христової віри стали науки та дискусії, що провадили голова місійної групи о. Василь Ліниця, а також о. Петро Ковальчук та о. Михайло Іваняк, та сестри-редемптористки Тереза Водяна та Наталія Ірза.

Щоденно після ранішньої та вечірньої Літургій місіонері голосили тематичні науки: «Так Бог полюбив світ» (Ів. 3. 16); «Я є Дорога, Правда і Життя…» (Ів. 14,6); «У Мені перебувайте - а Я у вас!» (Ів. 15,4) тощо. У храмі була постійна можливість приступити до святого таїнства покаяння, якою радо скористалися надзвичайно багато вірних. Кожен день приносив щось особливе: були різні науки для дітей, молоді, подружніх пар, жінок та чоловіків.

У вівторок парафіяни пройшли Хресну дорогу вулицями міста, під час якої розважали над страстями Ісуса. На наступний день отці-проповідники відвідали наших поранених військових у госпіталі, підтримали та помолилися за швидке одужання. Увечері після  Божественної Літургії відбулося відновлення Хресних обітів.

П'ятий день Місій. Вулична євангелізація, під час якої місіонері роздавали буклети та запрошували взяти участь у місіях, після вечірньої Літургії відбулося відновлення подружніх обітниць. Ну, і звісно, у четвер читаємо Святе Письмо, розважаємо! А ще прославляємо Господа піснями і танцями!

День шостий! Отці-редемптористи відвідали військову частину сухопутний військ, де змогли підтримати на дусі та подякувати військовим за їхнє служіння. У тому ж дні учні 5-8 класів школи №39 почули цікаві науки та із здивуванням слухали спів сестер під гітару. Вечірня спільна молитва закінчилася Молебнем на оздоровлення перед мощами священномученика Миколая Чарнецького та благословенням єлеєм. Ну і звісно зустріч з молоддю та товариська атмосфера поставили крапку у шостому дні Місій.

Завершення Місій! Під час трьох Божественних Літургій отці-місіонарі голосили завершальні науки. По закінченні Літургії всі присутні отримали пам’ятний образок, на спомин про проведення Святої Місії на парафії. Відтак відбулося освячення Місійного Хреста і встановлення його при дверях храму.

Від священиків, а особливо владики Михаїла й парафіян храму, складаємо щиру подяку Згромадженню отців-редемптористів за змістовні науки. Нехай Господь благословить отців-місіонерів щедрими ласками, а Святий Дух вдосконалює їх на дорозі служіння. Нехай зерна любові, посіяні ними в часі Місії, впадуть на благодатний ґрунт і проростуть щедрими плодами на нашій парафії.

Прес-служба Одеського екзархату

*Фото за посиланням