90 років служіння редемптористів на Волині


Цими вихідними, а саме в суботу, до нашої парафії завітали чисельні і дорогі гості з різних редемптористичних парафій та Луцького екзархату. А приїхали з тої нагоди, що 90 років тому на Волинську землю прибули перші місіонери редемптористи. В числі тих перших місіонерів був подвижник Христової віри, мученик та ісповідник – бл. Миколай Чарнецький.


Парафіяльне свято розпочалося Архиєрейською Літургією, яку очолив Преосвященний владика Йосафат (Говера), екзарх Луцький. Разом з ним співслужили і молилися наші співбрати редемптористи зі Львова, Новояворівська, Івано-Франківська, Тернополя, Бердянська, Кохавини. Також розділив з нами святкування декан Володимир-Волинського деканату о. Богдан Іващук, сестри Редемптористки зі Львова та Божого Провидіння з Луцька.


В церкві особливо відчувався молодіжний дух наших двох редемптористичних парафій з Ковеля та Тернополя (храм Успіння Пресвятої Богородиці). Тернопільська молодь підготувала для парафіяльної спільноти цікаві та солодкі призи.


Після Літургії діти та молодь нашої парафії подарували всім присутнім пісню про любов, а Наталія Максимук, наша парафіянка, виконала дві свої авторські пісні. Опісля вся церква заспівала гімн нашої парафії до бл. Миколая Чарнецького і помолилася молитву «Тебе Бога хвалимо», як подяка Богові за ці роки проведені на Волині.


Завершилось свято нашої парафії на музичній ноті Анастасії Харитонової та братів-новиків з Кохавини, які надали святу особливого відтінку. 


Дякуємо Богові та всім, хто спричинився до того, щоб свято відбулося.