УМХанята в Кохавині


З 16 по 18 лютого 2018 р. молодіжна спільнота УМХ з м. Новояворівськ  провела дні  духовної  віднови у Кохавині.  Реколекці провадив о.Тарас Кшик, редемпторист.


Під час наук кожен з нас роздумував над роллю спільноти в нашому житті на прикладах як біблійних, так і повсякденних та на власному досвіді досвідчив, що спільнота - це люди, які повинні взаємно підтримувати одне одного і допомагати. А цікаві завдання та ігри допомогли пізнати одне одного глибше, заново познайомитись з тими, кого до цього знали лише поверхнево.


Першого дня найцікавішим було поселитися, розкласти речі і добре повечеряти, тримаючи за руку свого нового друга. Спільна вервиця дорогою до каплиці досвідчила важливість молитви у спільноті, адже кожен, тримаючи свою руку на ній, відчував відповідальність за те, аби ця вервиця по дорозі до місця призначення залишилась цілою і неушкодженою. Обмеження в користуванні телефоном дало нам можливість спілкуватися вживу і нарешті виспатися.


Другого дня ми мали дуже цікаву екскурсію Кохавиною від братів-новиків, дізналися багато нового про це відпустове місце, ходили на вежу, а потім з радістю валялися в снігу. Ввечері до нас прийшла спільнота «Кохавинські Зорі» з якими ми не бачились ще від фестивалю. Всі були дуже раді зустрічі та із захопленням танцювали банси, придумували цікаві історії про спільноти,скріплювали дружбу між собою та їли пляцки. Також молилися разом вервицю, після якої ніхто не хотів прощатися, адже одного вечора було так мало, щоб поговорити про всі спільні інтереси.


Недільного ранку, після Літургії і сніданку, ми вирушили додому. Дорогою побували у Стрию, а перенаповнені електрички зблизили нас ще більше. Але всі цілі, неушкоджені і, головне, щасливі повернулися до своїх домівок.


Дякуємо духівнику спільноти, о. Володимиру Борейкові за організацію реколекцій, отцю-реколектанту за цікаві науки, розмови, за увагу до кожного учасника, сестрам Згромадження ПресвятоїБогородиці Фатімської за смачні сніданки, обіди і вечері, за можливість бути з Вами і за те, що терпіли нас,можливо, трохи нечемних ці 3 дні.


Вікторія Баран, УМХ м.Новояворівськ