Перший синкел у справах монашества у єпархії св. Володимира


Сьогодні стало відомо про призначення першого синкела у справах монашества у історії Єпархії св. Володимира Великого в Парижі. Ним став ієромонах Руслан Піх, редемпторист.


Згідно Кодексу Канонів Східних Церков, синкел у справах монашества покликаний допомагати єпископові у керуванні єпархії у цій ділянці життя єпархії. Він наділений владою заступника єпископа. Синкел у справах монашества дбатиме про богосповячених осіб, які несуть своє служіння на території Єпархії св. Володимира Великого та про розивиток монаших згромаджень і чинів у Єпархії. Призначення нового синкела є моментом становлення структур Єпархії св. Володимира Великого та її курії.


Сьогодні своє служіння для вірних Єпархії св. Володимра Великого несуть два згромадження. Отці-редемптористи з Львівської провінції дбають про вірних у Бельгії, а саме у Брюсселі, Антверпені та інших містах. А на території Франції є Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії з двох провінцій. Сестри з Провінції Матері Божої Неустанної Помочі в Польщі несуть своє служіння в катедральному соборі св. Володимира Великого в Парижі. А сестри Провінції Співстраждання Пресвятої Богородиці в Україні опікуються паломниками у Люрді, на півдні Франції.


З сайту Єпархії св. Володимира