Духовна віднова для студентів УКУ


Цими днями, з 12 до 15 березня 2018 року, в каплиці Колегіума Українського католицького університету для студентів відбувалися дні духовної віднови. Щовечора після різного роду молитов (ТЕЗЕ, Ісусової молитви, Хресної дороги тощо) монахи-редемптористи провадили реколекційні науки.


Справді, ці дні для нас були особливими: ми мали нагоду ще більше пізнати Бога, Його любов та безмежне милосердя.


Студент магістерської програми Богослов’я Мирослав Лесюк згадує: «Ці вечори були сповнені спогадами про дитинство та юність, саме тоді я з величезною користю проводив багато часу з отцями-редемптористами. Завдяки ним, я бачив на власні очі, як люди без остраху засвідчували свою віру, приймаючи новіціат. Я відчував єдність людських сердець. Щиро дякую братам за науку та молитву – це був чудовий спосіб єднання з Господом».


Кожного разу кількість студентів збільшувалася, ми відчували Божу присутність серед нас.


«Це вже мої не перші реколекції з монахами, але ці були особливими, в них панувала атмосфера затишку і тепла. Це те, що закарбувалося в моїй пам’яті надовго. Вони огорнули мене своїми ніжними обіймами, справді, там я відчула любов ближніх та увібрала мудрі поради наставників», – з вдячністю ділиться думками Інеса Посисень, студентка І курсу філософсько-богословського факультету.


Цікаві бесіди, співи, музика та навіть танці! Ми навчилися різними способами відчувати присутність Живого Бога, просити про допомогу та возвеличувати Його святе ім’я.


Особлива подяка братам-наставникам від усієї спільноти Українського католицького університету за те, що зуміли передати нам Слово Боже та навіки оселити його у серцях кожного, хто був присутній.


Ігор Базан, студент І курсу філософсько-богословського факультету