До Дня пам’яті Чорнобильської аварії в Ковелі представили виставу


З нагоди річниці аварії на Чорнобильській АЕС театрали-аматори м. Ковеля Волинської обл. підготували постановку «Політ журавлів над нетолоченими травами» за мотивами однойменного твору Катерини Мотрич. Серед акторів є також парафіяни греко-католицької парафії блаженного Миколая Чарнецького.

У народному домі «Просвіта» - аншлаг. На прем’єру прийшли ліквідатори, вдови, переселенці із зони відчуження, представники міської та районної влади, громадських організацій, усі небайдужі ковельчани. Впродовж кількох місяців актори новоствореного аматорського театру «10 ряд 10 місце» ретельно готувалися. Передбачили усе до найменших дрібниць: декорації, костюми, музичний супровід, відеоряд. 

Кожен епізод – це чиясь доля, історія, біль родини. Емоції, відчуття – все це передавалось залу. Гра акторів була переконливою і дуже майстерною. За короткий проміжок часу люди, які в житті займаються різними справами, зуміли оволодіти акторським мистецтвом і стати єдиним колективом.

Потому біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС настоятель парафії блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ о. Михайло Іваняк, редемпторист разом з о. Анатолієм Александруком з УПЦ Київського патріархату відслужили Панахиду. 

За матеріалами www.kovelrada.gov.ua