Завершилась Свята Місія в с. Надрічне


4 листопада  2012 року з молитвою на устах і сльозами на очах зустріли парафіяни села Надрічного Бережанського деканату, що на Тернопільщині владику Василя Семенюка та отців-місіонарів Михайла Шевчишина і Романа Жиравецького, редемптористів які прибули на Святу Місію.

Діти у вишиванках вітали гостей хлібом та словами вдячності. Вітав їх і сільський голова. Після цього урочистою ходою всі йшли від фігурки Матері Божої до храму, а діти сипали місіонарам під ноги квіти. У храмі зустрів і привітав отців парох о. Зеновій Бідула.

Плакали старенькі, адже прожили вже життя і лише перед смертю мають можливість взяти участь у Місії. Деякі з них, не маючи змоги прибути до церкви пішки за станом здоров’я, добиралися на тракторі. Тому за це щиро дякували Богові та покровителю нашої парафії Митрополиту Спиридону Литвиновичу, який народився саме тут, у Надрічному, в 1811 р. Сам Христос говорив устами місіонарів, навчав парафіян любові, милосердя, закликав до покаяння та прийняття Пресвятої Євхаристії.

Кожного дня дорослі і малі йшли на Святу Літургію та науку. Слухали із великим захопленням та молилися разом з отцями за здоров'я. А у п’ятницю, 9 листопада, була Служба Божа за померлих.

Назавжди пам’ятатимуть діти зустрічі з братами-семінаристами. Адже вони не лише отримували науки, а ще й співали духовні пісні, грали ігри.

Та найбільше всім запам’ятався передостанній день Місії, адже в цей день було благословення отцями-місіонарами дітей та їхніх матерів. А після вечірньої науки старі і малі палили ватру, співали пісень, усі були запрошені до солодкого столу.

Догоріли останні жаринки вогню. Та парафіяни ще довго пам’ятатимуть цей день.

11 листопада 2012 року - останній день Місії. Як не хочеться, щоб місіонарі залишали наше село! Отець Михайло запевнив, що вони не залишать нашу парафію, адже будуть щоденно згадувати всіх парафіян у молитвах.

На згадку про Святу Місію було встановлено біля церкви Св. Йосафата пам’ятний хрест.

Добротне зерно засівали місіонарі в душі парафіян. Нехай воно проросте і дасть добрий урожай.

Галина Миколишин