Проповіді

RSS FEED
  • Неділя 22-га по Зісланні Святого Духа

    Ми нераз говоримо між собою, що нема справедливості на світі, хоча це не означає, що у Бога також її немає. Багатство і бідність, щастя і страждання є вічними супутниками суворої дійсності нашого земного життя. Велика нужда і страждання на землі, нещастя і несправедливість у світі не походять від Бога, але є наслідком людських гріхів, черствості серця на слово Боже, народжуються з людського егоїзму, злоби, скупості, заздрощів і ненависті та з надмірного прив’язання до земних розкошів, коли люди не хочуть ділитися своїм добром з ближніми.

  • Cобор Архистратига Михаїла

    Роздумуючи про служіння ангелів у ділі нашого спасіння, просімо наших Небесних покровителів і охоронців нашого життя — святих ангелів, щоб вони скріпляли нас на дорозі нашого спасіння. Пам’ятаймо, що немає нічого страшнішого, як вічна загибель душі, тому намагаймося з допомогою ангела-хоронителя увійти у вічну радість свого Господа!

  • Неділя 21-ша по Зісланні Святого Духа

    Бог засіває зерно свого слова: порад, настанов, духовних ліків у людське серце. А для того, щоб воно дало добрі плоди, потрібна співпраця людини з Богом.

  • Неділя 20-та по Зісланні Святого Духа

    Господь різним шляхом стукає до наших сердець, тільки потрібно мати відкрите серце, щоб почути Його голос і прийняти Його допомогу, промінь радості для душі.

  • Святий великомученик Димитрій

    Коли ми прославляємо святих, а особливо мучеників, ми вшановуємо їх як свідків віри і геройської любові до Бога, до Його доброти і милосердя, а передусім віри в існування Бога. Бо якщо Бога немає, не існує, ніхто не віддавав би своє життя за пусті ідеї.

  • Неділя 19-та по Зісланні Святого Духа

    Наукою про любов ворогів Ісус Христос хоче навчити нас долати не лише зовнішні життєві труднощі, а й труднощі внутрішні, духовні, моральні, щоб наша дорога любові до Бога завжди була простора і вільна від різних перешкод.

  • Неділя 18-та по Зісланні Святого Духа

    У щоденній праці, духовній боротьбі людина пізнає правду про себе і ця правда про власну гріховність, гріхи іноді відштовхує людину від Бога, замість зблизити до Нього, тісніше з’єднати з Ним. Саме тут потрібна надія на Бога і довір’я Його милосердю.

  • Неділя 17-та по Зісланні Святого Духа

    Через поставу жінки поганки Ісус навчає, що для людини, яка має сильну віру і покору, немає ніякої перешкоди в дорозі до Бога. Вдивляючись у цю геройську поведінку жінки хананейки, грішниці, стараймося просити Христа про цю ласку сильної віри і безмежного довір’я Його доброті і милосердю.

  • Покров Пресвятої Богородиці

    Покров Марії є особливим знаком Божої любові, опіки над нами. Святкуючи Покров Пресвятої Богородиці, ми хочемо подякувати Богу за цей дар, за опіку Матері Божої над нами.

  • Неділя 16-та по Зісланні Святого Духа

    Прояви щастя, це прояви добра, тобто вміти радіти життям, кожним добром, яке зустрічаємо у ньому. Пам’ять про те, що Бог є близько нас, що є Хтось, кому ми потрібні, хто зацікавлений нами, нас любить і розуміє, є найбільшою нагодою відчувати себе щасливим.

Сторінка:   «    <  1617181920  >    »