Проповіді

RSS FEED
  • Неділя 28-ма по Зісланні Святого Духа

    Роздуми над притчею про весільну гостину хочу розпочати із риторичного запитання: як ви думаєте, а кого людина вважає своїм найбільшим ворогом чи кривдником, хто найбільше завдає їй кривди і шкоди. 

  • Введення в храм Пресвятої Богородиці

    Дух сьогоднішнього свята Введення в храм Пресвятої Богородиці показує нам правду про стан сучасного людства, дійсність, в якій ми живемо.

  • Неділя 27-ма по Зісланні Святого Духа

    Словами сьогоднішнього Євангелія про оздоровлення скорченої жінки Христос хоче духовно розрадити і підтримати нас, оживити в нас духа надії на краще життя.

  • Неділя 26-та по Зісланні Святого Духа

    Якщо уважно придивитися до людського способу життя, то побачимо певний парадокс: люди хочуть у житті духовних цінностей, але в той же момент самі пов’язують своє життя і щастя з матеріальними речами, не наповнюють своє серце духовними цінностями: любові, милосердя, терпеливості, прощення, правди і справедливості. 

  • Неділя 25-та по Зісланні Святого Духа

    Емоції і почуття часто заводять нас в глухий кут і не дають відповіді на запитання, які ставлять ситуації, не вирішують її. Таких осіб апостол Павло називає тілесними людьми. Однак християнин стає вище тіла, керується законами духа, віри і спільного добра, покори і терпеливості, дивиться на подію з висоти, а не по земному.

  • Cобор Архистратига Михаїла

    Провідником наших небесних захисників є архистратиг Михаїл. Його ім’я Михаїл, яке означає „хто, як Бог” пригадує нам зміст і мету нашого життя, що саме Бог є і повинен буди єдиним джерелом нашого життя і всякого добра. Цей виголос може бути також духовним девізом, гаслом духовного життя кожного християнина.

  • Неділя 24-та по Зісланні Святого Духа

    Щоб отримати допомогу від Бога, потрібно до Нього прийти, простягнути руку, щоб її отримати. Якщо руки сховати в кишеню, неможливо отримати бажану допомогу, навіть при найбільших стараннях нашого доброчинця. 

  • Неділя 23-та по Зісланні Святого Духа

    Розуміння гріха, це не тільки справа ставлення людини до Божого закону. Гріх порушує, тобто ослаблює, розриває, руйнує відносини любові людини з Богом.

  • Неділя 22-га по Зісланні Святого Духа

    Сьогоднішня притча ставить нам запитання: що не дає мені мати користь з духовного життя, отримувати допомогу від Бога. 

  • Неділя 21-ша по Зісланні Святого Духа

    Слово Боже – це голос Бога до людини, голос пропозицій, поради, підтримки, запрошення до побудови зв’язку любові і довіри. 

Сторінка: 12345  >    »