Проповіді

RSS FEED
  • Неділя 12-та по Зісланні Святого Духа

    Для успіху нашої фізичної чи духовної праці важливо не тільки те, що ми робимо, а також як ми це робимо – якість нашої праці. Все треба робити в дусі віри і повної надії на Бога, відповідно до Божих заповідей, в згоді з Божою волею і довір’я його мудрості.

  • Успіння Пресвятої Богородиці

    Славне Успіння Божої Матері черговий раз показує нам, наскільки важливим є бути християнином не лише на слові, а й на ділі. Рівень виконання наших християнських обов’язків свідчить про якість нашого ставлення до Бога. А від якості нашого зв’яку з Господом залежить наше щастя дочасне і вічне.

  • Неділя 11-та по Зісланні Святого Духа

    Ми є недосконалі, і у стосунках між людьми бувають іноді помилки, непорозуміння. Саме милосердя і прощення допомагає нам виправляти ці стосунки, відновлювати, змінювати їх на краще.

  • Проповідь на свято Преображення

    Показавши апостолам свою славу, Христос пригадав їм мету життя – оглядати Бога в небі лицем в лице, що буде джерелом вічного щастя і радості спасенної душі.

  • Неділя 10-та по Зісланні Святого Духа

    В Євангелії цієї неділі повторюється тема випробувань у людському житті, які стаються у вигляді хвороби і опанування молодого хлопця злим духом. Євангелист Матей, описуючи оздоровлення біснуватого юнака, подає три основні причини, які призвели його до такого стану.

  • Неділя 9-та по Зісланні Святого Духа

    Метою випробувань є найперше наш духовний зріст, щоб ми не забували про потребу Бога, захист перед можливими майбутніми труднощами, приготування до них. Це також нагода навчитися мудрості у житті, глибше пізнати і зрозуміти правди віри.

  • Неділя 8-ма по Зісланні Святого Духа

    Хто розділяє життя на світське і релігійне, той позбавляє свою віру сенсу і її плодів. Такий поділ життя свідчить про певне роздвоєння у душі людини між Богом і світом. А там де є поділ, дуже мало надії залишається на душевний спокій, можливості відчувати себе щасливою людиною і щасливим християнином.

  • Неділя 7-ма по Зісланні Святого Духа

    Якщо особа боїться відкрити Богові правду про себе, про стан своєї душі, це означає, що вона ще не пізнала Його, не пізнала велич Божої любові, її душа перебуває у темряві, духовній сліпоті. Хто пізнав Бога, той радо старається спілкуватися з Ним, відкривати свою душу для оздоровлення і наповнення Божими дарами.

  • Неділя 6-та по Зісланні Святого Духа

    Кожен з нас має право просити Бога про дар здоров’я, чи оздоровлення з хвороби, і Він готовий дати його нам, але при одній умові, що ми не будемо вживати його на шкоду нашій душі чи для земного задоволення, а будемо спрямовувати його для освячення душі, для творення добра і служіння ближнім.

  • Неділя 5-та по Зісланні Святого Духа

    Ми відвертаємося від Христа, не тоді, коли сумніваємося у його існуванні чи перестаємо молитися, а найперше тоді, коли у житті більше уваги приділяємо земним достаткам, ніж потребам душі; особливо коли у молитві наша увага більше зосереджується на задоволенні особистих земних потреб, ніж на пізнанні Бога і його волі.

Сторінка:   «    <  1112131415  >    »