Проповіді

RSS FEED
  • Чому Бог плаче?

    Останній прихід Ісуса до Єрусалиму був знаком наближення Царства Небесного до нас – царства любові та миру, голосом Бога до людини. 

  • Воскресіння Господнє

    Великдень це велике і найбільш радісне свято для християн. А там, де радість, там панує мир у серці. Тож нехай воскреслий Ісус Христос розвеселить тих, що сумують, скріпить сили немічних, потішить одиноких. Нехай панує мир і злагода поміж нами. Зі святковим настроєм піднесімо угору серця і з радістю співаймо: „Христос бо воскрес - радість вічна”.

  • Вхід Господній у Єрусалим

    Ісус виявив своє милосердя не тільки 2000 років тому, а приносить його також і сьогодні словами Євангелія і Святих Тайн. 

  • Неділя 5-та Великого посту

    Сьогоднішнє Євангеліє представляє нам Пасху, як торжество жертовної любові, спільноту любові Бога з людиною. Тому піст, це не просто певні заходи, які приготовляють нас до святкової події. 

  • Неділя 4-та Великого посту

    Сьогоднішнє Євангеліє розповідає про оздоровлення Ісусом молодого хлопця від впливу злого духа. Цією подією Ісус навчає нас, що піст, це час духовної боротьби з власними гріхами і спокусами злого духа, який хоче панувати над нами.

  • Благовіщення Пресвятої Богородиці

    Хоча піст і Благовіщення різні за своїм характером: піст наповнений покаянням, а Благовіщення радістю, однак ці дві події є близькі до себе за своїм духом. Адже вони тісно пов’язані з Божою таємницею спасіння.

  • Неділя 3-тя Великого посту

    Піст, це час духовної обнови, можливість поєднати разом дві дороги: свою і Ісуса. Символом цього єднання є хрест. Нести хрест разом з Ісусом, означає відчувати потребу близької особи, надійної допомоги. 

  • Неділя 2-га Великого посту

    Сьогоднішня розповідь про оздоровлення розслабленого чоловіка пригадує нам, що піст, це не просто обмеження щодо страв і забав, а це час духовного оздоровлення. 

  • Неділя 1-ша Великого посту

    Кожну неділю Великого Посту можна назвати духовною зупинкою, яка має допомогти нам духовно зміцнитися у цій великопісній мандрівці і боротьбі, впевнитися у правильності життєвого і духовного шляху, це черговий крок зблизитися до Ісуса.

  • Сиропусна неділя

    Церква навчає нас, що справжній піст християнина має три ознаки: молитва, піст і милостиня. Саме про ці три речі говорить Ісус у сьогоднішньому Євангелії.

Сторінка: 12345  >    »