Статті

RSS FEED
  • Про святе джерело з купіллю і місце появи Богородиці в Заглині

    На відстані близько 5 км. від села Монастирок, в лісі, знаходиться чудотворне джерело відоме своїми цілющими властивостями.

  • «Тільки любов надає усьому вартість» - 500 років з дня народження святої Терези Великої (з Авілі)

    28 березня 2015 року минає пів-тисячоліття з дня народження великої слуги Божої – святої Терези Авільської.

  • Святий Климентій Гофбауер – невтомний трудівник на Божій ниві. З нагоди 195-річчя з дня смерті

    Кожного року 15 березня ми згадуємо святого Климентія Гофбауера, одного з чотирьох святих Згромадження Редемптористів, “другого засновника” – як полюбляють називати святого Климентія, Апостола Варшави і Відня, покровителя пекарів.

  • Продовжуючи велике діло Відкуплення

    Закінчився у нашому Згромадженні рік редемптористичного місійного покликання, ініційований Генеральним урядом 9 листопада 2013 року – днем, у якому 1732 року повстало велике діло святого Альфонса. Що ж це означає для Згромадження? Що то означає бути Редемптористом? Як зародилося Згромадження Редемптористів?

  • Пресвяте Серце Ісуса в духовності редемптористів

    Місяць червень – традиційно в нашій Церкві присвячений Христу Чоловіколюбцю, в якому в особливіший спосіб застановляємося над незбагненною Божою любов’ю, яка виливається через Серце Ісуса…

  • Божий поклик і відповіді – у Святому Письмі

    Потрібно спільно задуматися над біблійною теологією покликання, тобто треба подивитися на дійсність покликання у світлі Старого і Нового Завіту. Мабуть тому, що ця перша частина Святого Письма є менш знана – я хотів би затриматися на Старому Завіті, дати кілька прикладів покликання, які зустрічаємо в історії спасіння Вибраного Народу і одночасно показати їх актуальність.

  • Почитання св. Йосифа в альфонсіанській традиції

    Позаяк Бог вибрав св. Йосифа, щоб при Волоченому Слові заступав Отця, можемо бути певні, що обдарував Його всіма ласками мудрості й святості, яких вимагало це високе призвання.

  • Апостол Любові

    Святий Альфонс присвятив своє життя людям погордженим і опущеним та здобув собі ім’я «приятеля людей» та «отця убогих». Він прагнув повернути їм гідність людської особи, відкупленої Христом. Повернути не для того, щоб і далі залишалися «дітьми», але  щоб стали дорослими і саме такими прийняли радісну новину, новину Євангелія, щоб привести їх до зрілої віри і таємничого пережиття святості, щоб зуміли добачити шалену любов Бога в Його воплоченні, смерті та Євхаристії.

  • Тихий подвиг брата Мар’яна Галана

    Писати про нього важко і легко водночас. Нелегко, бо мало матеріалу – коротке, непримітне життя, немає праць чи спогадів, як то є у випадку єпископів чи священиків. Щонайбільше – архівні матеріали і спогади рідних та близьких. А легко – бо дуже вже світла душа. І життя його таке ж світле, і смерть.

  • Духовність св. Альфонса Марії де Лігуорі

    У XVIII ст. в італійському середовищі зародився напрямок і школа духовності, започаткована св. Альфонсом Лігуорі. Це була спроба дати відповідь на гасла з виразним кальвіністським забарвленням, які голосив янсенізм. Cв. Альфонс підкреслював значення людських сил, природних здібностей. Людина з поміччю Божої ласки, яку отримує за посередництвом Пречистої Діви Марії, через аскетичні практики може осягнути згідність з Божою волею на взір Ісуса Христа аж до дійсного з'єднання душі з Богом.

Сторінка: 1234