Проповіді

RSS FEED
  • Неділя 4-та Великого посту

    Стриманість від певних страв, часта молитва, це засоби, які мають допомогти нам звільнитися з неволі гріха. Тому основною метою посту, одним із важливих плодів великопосної боротьби є здобути цю духовну свободу, звільнитися з неволі гріхів і пристрастей, бо тільки духовно вільна людина може воскреснути до нового життя.

  • Неділя 3-тя Великого посту

    Покаянна атмосфера Великого посту готує нас прийняти мудрість Господнього Хреста та мужньо звершувати нашу духовну боротьбу в якій ми протистоїмо злу і гріху, присутньому в світі, - в кожному з нас і навколо нас. Мудрість Хреста полягає в тому, щоб поглянути злу в обличчя і не шукати його винуватців ані в інших людях, ані в якихось життєвих обставинах.

  • Неділя 2-га Великого посту

    Які б важкі не були перешкоди на дорозі до Ісуса, Божа любов і наша віра є сильніші за них, і з їх допомогою ми зможемо успішно подолати ці перешкоди та зблизитися до Ісуса, щоб Він оздоровив і зміцнив нас своєю ласкою.

  • Неділя 1-ша Великого посту

    Переживаючи час посту, християнин повинен глибше пізнати, ким є той Ісус, від котрого я віддалився, втратив через свій гріх і до кого маю повернутися. Молитва допомагає людині краще бачити, що зближає і що віддаляє її від Бога, що ще потрібно виправити, щоб Божа любов вповні огорнула її.

  • Сиропусна неділя

    Піст – стримання не тільки у їжі, а також у злих думках, бажаннях є знаком того, що ми відмовляємося від всього, що нас робить спільниками в ділах злого духа. Справді постити, означає покинути його діла темряви та стати учасниками Божого життя любові.

  • Стрітення Господа нашого Ісуса Христа

    Діва Марія, вибрана Богом бути Матір’ю Божого Сина, свята і непорочна, прийшла у Єрусалимський храм і відвідувала його кожного року, щоб засвідчити свою вірність і відданість Богові.

  • Свято Трьох Святителів

    Будучи в єдності з Богом завдяки зв’язку любові, витривалої молитви, Господь наповнює наші душі своєю любов’ю і миром, яким ми можемо наповнювати, обдаровувати інших і таким чином творити і зміцнювати взаємну єдність завдяки Христові. Ми сильні, коли ми єдині, а ми єдині, коли нас об’єднує Божа любов.

  • Неділя блудного сина

    У покаянні знання Бога тісно пов’язане із знанням самого себе, стану своєї душі. Щире покаяння залежить від пізнання Бога і його любові. Міра пізнання Бога визначає рівень пізнання себе, стану своєї душі. Чим більше людина пізнала Бога і його любов у своєму житті, тим краще бачить, що зближує її до Бога, а що ще віддаляє від Нього.

  • Неділя митаря і фарисея

    Неділя митаря і фарисея пригадує нам, що покаяння не можливе без молитви, без світла Божої ласки. Молитва освітлює нашу душу, допомагає краще пізнати Бога і стан своєї душі, пізнати те, що віддаляє мене від мого Спасителя.

  • Неділя Закхея

    Закхей дозволив Ісусові завітати не лише до його матеріального помешкання, Він назавжди увійшов до дому його душі. Закхей почув голос любові Спасителя і відчинив для нього свою душу, дозволив оздоровити її з гріхів, наповнити Божим теплом і любов’ю.

Сторінка:   «    <  678910  >    »