Проповіді

RSS FEED
  • Хрещення Господнє

    Через святе Хрещення ми очистилися з первородного гріха і отримали завдання свідчити про Бога у світі. Завданням кожного християнина є свідчити своєю вірою і любов’ю про Бога ближнім, об’являти Його словами і вчинками іншим людям.

  • Обрізання Господнє

    Різдвяний час нагадує нам, що Бог прийшов на землю, щоб нам послужити, зблизити нас до себе, думає про нас і наше вічне добро, а людина часто використовує зустріч з Богом, використовує Бога, для поправи особистого життєвого становища

  • Неділя після Різдва Христового

    Таїнство Христового Різдва пригадує нам, що Бог є зажди близько нас, але людина не все є близько Бога, не завжди хоче вповні відкритися на Бога, прийняти до свого серця його правду і любов, котрі дарують людині правдиве щастя.

  • Собор Пресвятої Богородиці

    Сім’я, родина, це маленька церква, яка у великій мірі причиняється до збереження і передавання наступним поколінням Божого дару віри і любові, Божих правд, народних і релігійних традицій і звичаїв.

  • Різдво Господа нашого Ісуса Христа

    Єднаючись сьогодні з похвалами народженому у Вифлеємі Божому Синові і величними словами гімну ангелів „Слава на висотах Богові і на землі мир”, ми повинні прославляти Господа не тільки устами, але і всім своїм життям, любов’ю свідчити світові, що Христос справді народився і живе в наших серцях.

  • Неділя перед Різдвом Христовим

    Xристиянство це не є віра через виконання зовнішнього обов’язку (обряду), це є віра внутрішнього стану людини. Господеві набагато важливіше, з яким серцем, з якими думками ми прийдемо до Нього, ніж те, яку гостину ми відбудемо.

  • Неділя 29-та по Зісланні Святого Духа

    Довіра може зродитися у душі людини найперше через її особисті старання. У духовному зростанні, пізнанні Бога є певні речі, котрі ніхто за нас не зробить, крім нас самих, бо неможливо іншому побачити Бога, який об’являється мені, не може хтось інший почути Божий голос, котрий промовляє до мене.

  • Непорочне Зачаття Пресвятої Богородиці

    Надія Йоакима і Анни на Боже милосердя стала основою надії для нас. Приклад їхнього життя навчає нас, що не залежно від обставин життя і наших можливостей, у нас зажди залишається надія на Божу поміч і опіку, на його батьківське милосердя. Божа всемогутність завжди більша за наші людські можливості і обмеження.

  • Неділя 28-ма по Зісланні Святого Духа

    Причиною відкидання людиною Бога, нехтування його законами є самолюбний погляд людини на себе і на життя. Людина відкидає Бога, не бажаючи жити за його заповідями, бо стає власником себе, свого життя, свого тіла, кажучи до Бога: це моє життя, це моє тіло, це мої діти.

  • Святий Миколай Чудотворець

    Міра нашої жертовності – це міра нашого щастя з Богом. Якою є моя жертовність, такою є надія, таким є джерело щастя: Господь Бог, або речі світу.

Сторінка:   «    <  678910  >    »