Проповіді

RSS FEED
  • Цей день учинив Господь!

    Ми брати і сестри мучеників. Будьмо гідні їх, і тому наслідуй­мо їхній приклад. Не стіймо при порожньому гробі Спасителя, але воскреснімо до нового, взірцевого християнського життя! Слід у дусі великодньої радості виконувати свою працю і щоденні обо­в'язки. Св. Пилип Нері каже: "Витривалість у радості це тайна святості".

  • Усе можливе тому, хто вірує

    Святий Іван Золотоустий говорить, що для диявола немає нічого страшнішого, як чоловік, який свою душу скріпляє ревною молитвою, а тіло — суворим постом. Ми повинні довіри своє життя Богові. Батько німого хлопця звертається до Ісуса: «Якщо можеш, поможи нам, змилосердившись над ним». На його слова Господь дає відповідь:«Усе можливе тому, хто вірує».

  • Я уповаю і не боюся (Іс. 12, 2).

    Сьогодні, у третю Неділю посту, нашу увагу затримує хрест. Дивлячись на розп’яття – бачимо Ісуса, позбавленого слави, зневаженого, зраненого, опущеного, який одночасно повністю відданий людям з любові для їх вічного щастя. Хрест для святих був джерелом сили в духовній боротьбі, щоб завдяки ній осягнути вічне щастя.

  • Хрестопоклонна неділя

    Св. Хрест має нам пригадати безконечну Божу любов до нас, Христові страждання задля нас і наш обов'язок мужньо нести свій хрест щоденного життя. До всіх нас кличе Ісус Христос: "Коли хто хоче йти за мною, нехай себе зречеться, візьме щодня на себе свій хрест і йде за Мною... Хто не несе свого хреста, і не йде слідом за Мною — не може бути Моїм учнем".

  • «Іди за Мною!»

    Перша неділя посту. Неділя Православ'я. Євангеліє від Івана (1, 43-51)

    Мандруємо з вами цим благословенним часом Великого Посту. Це час духовної боротьби, але водночас і духовного єднання, коли наше тіло, душа і дух відновлюють у собі образ і подобу Божу, які ми втратили через гріх. Сьогодні Слово Боже відкриває нам дорогу, на яку запрошує нас сам Господь: «Іди за мною!» 

  • Хрещення Господнє

    Що ж пригадує нам Богоявлення? Які правди віри відсвіжує в нас? Богоявлення нагадує нам ту врочисту й історичну хвилину, в якій Божий Син вступив до річки Йордану в Палестині та прийняв хрещення з рук Йоана Хрестителя. При хрещенні Ісуса сталися деякі важливі події, які висвітлює сьогоднішнє свято.

  • Чи можна бути близько Бога ціною іншої людини?

    Чи не намагаємось інколи ми йти до Бога по головах ближніх? Свого часу блаженний Папа Іван Павло ІІ сказав, що дорогою Церкви є людина. Можна перефразувати ці слова і сказати: нашою дорогою до Бога є наші ближні. Любов ближньому зла не чинить. Любов, отже, - виконання закону (Рим.13,10).

  • Чи потребуємо оздоровлення з залежності від багатства?

    Життя набагато цінніше, ніж багатство. Життя – це відносини з Богом і ближніми. Ці відносини започатковуються, тут, на землі, і триватимуть цілу вічність. Зі всього, що скривлює чи руйнує ці відносини, ми потребуємо визволення, спасіння.

  • Введення у храм Пресвятої Богородиці

    Роздумуючи над цією подією з життя Марії, ми маємо нагоду подивитися на ціле її життя, на те, як у своєму житті вона використала Божі дари. Пригляньмося тепер і до свого життя. Чи помічаємо ми ті великі Божі дари у своєму житті?

  • Початок Різдвяного посту

    Різдвяний піст, як і інші пости, є прекрасним часом, благословенним часом для кожного з нас, щоб ми як християни, ті які прагнуть жити згідно навчання Господа нашого Ісуса Христа, могли глибше заглянути в своє серце. Заглянути, щоби очистити його від бруду гріха і пороків, відкрити двері нашої душі, щоб Бог, який нас любить, міг заново поселитись і мешкати в нас.

Сторінка:   «    <  2627282930  >    »