Проповіді

RSS FEED
  • Бог так полюбив світ

    У п'ятницю після другої неділі по Зісланні Святого Духа Церква святкує ще одну урочистість – Христа Чоловіколюбця. Це свято можна назвати певним підсумком всього пасхального часу від Воскресіння до Вознесіння, а також Зіслання Святого Духа і Євхаристії. Всі ці події в особливий спосіб вказують передусім на Божу любов, підкреслюють Божу любов, як найбільший дар для людей.

  • Свято Пресвятої Євхаристії

    Таїнство Євхаристії – це Тіло і Кров Ісуса Христа під видами хліба і вина. Євхаристія, це невичерпне джерело Божої любові, духовної сили для людської душі на дорозі освячення і спасіння. Щоб християнин міг щедро користати з надзвичайних дарів Божої любові, які Христос скриває для людей у Тайні Євхаристії, цій надзвичайній скарбниці Божих ласк, потрібно мати світлі очі віри. 

  • Неділя всіх святих

    Християни часто звертаються в різних справах за допомогою до святих, а чи стараємося наслідувати приклад життя святих, ставати святими, бути близько Бога, як вони?

  • Я – світло світу

    Роль Святого Духа в житті християнина є дуже важлива. Адже життя християнина зв’язане з особою Святого Духа вже від моменту хрещення і миропомазання, і триває все життя. Світло Святого Духа і Його дари допомагають нам духовно зростати у пізнанні Бога, Його науки, глибоко з’єднатися з Ним. Апостол Павло тісно пов’язує гідність людини з особою Святого Духа такими словами: „Ваше тіло храм Святого Духа” (1 Кор. 6, 19 ).

  • Святі отці – знаки Бога у світі

    Святі отці своїм життям засвідчили свою віру в Бога, зберігаючи Його науку, об’являли Його присутність у світі взаємною любов’ю і цим показали свою єдність з Богом за словами апостола Івана: „Хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі і Бог перебуває в ньому” (І Ів. 4, 16).

  • Ось Я з вами по всі дні

    Перший крок до неба – власна відповідальність, здійснення на практиці заповіді любові себе самого. Подія Вознесіння Христа на небо пропонує нам запитати себе, якою є наша відповідальність, старання за своє освячення, наскільки вміємо любити себе, поважати, шанувати власну гідність, зберігаючи Божі дари добрим виконанням християнських обов’язків.

  • Як духовно зростати?

    Якщо хочемо духовно зрости – бути міцні у вірі, відчувати Божу поміч і любов у щоденному житті - треба молитися до Бога не лише за земні потреби, а й також за духовні, за світло Святого Духа у розумінні Божої волі і провидіння, якими Бог провадить нас до неба, і тоді Боже щастя буде частіше усміхатися нам.

  • Якби ти знала дар Божий

    Розмова Ісуса з самарянкою є чудовим прикладом християнського способу навернення наших ближніх з різних гріхів. Спаситель з великою повагою і пошаною ставиться до гідності грішної жінки. У цій розмові Ісус поступово переходить від матеріальних речей до духовних, від зовнішніх - до внутрішніх, від дочасних – до вічних.

  • Неділя Розслабленого

    Надія ж нас не засоромить, бо любов Бога влита в серця наші Святим Духом, що нам даний(Рим. 5,5). Хто, отже, всім серцем надіється на допомогу від Бога, того Бог оздоровить з різних недуг, звільнить з різних трудностей, про що запевнюють нас слова псалма: Ті, що надіються на Господа, – як гора Сіон, що не хитається повік (Пс. 125, 1).

  • Не будь невіруючий – а віруючий!

    Святе Письмо не одобрює невірство Томи, називаючи його допитливим. Навпаки, апостола Тому називають «невіруючим», тим самим засуджується подібний акт. Ми повинні кожного разу збагачувати свою віру в Бога, для того нам необхідно постійно читати Святе Письмо, роздумувати над написаними словами та й застосовувати їх у власному житті.

Сторінка:   «    <  2627282930  >    »